Opleiding info i.s.m Wielerbond Vlaanderen

Wat als kinderen ouders onder druk zetten:

Dus laat het kind kind zijn en plezier beleven in zijn sport

Inleiding : Help mijn kind koerst

1a Ouders in de juiste versnelling

Jeroen Meganck – Bert Van Poucke, Sportpsychologen
Wat betekent een sportende zoon of dochter voor de ouders? Tips voor ouder en kind zodat zij samen een team kunnen vormen dat nog jaren plezier en resultaat haalt uit de sport.

1b Ouder als voedingscoach

Raf Van Dyck, sportvoedingscoach
Ouders spelen een belangrijke rol in de ontwikkeling van het voedingspatroon van de jonge renner. Daarom is het belangrijk de juiste accenten te kennen zowel op vlak van gezonde voeding als sportvoeding. Een overzicht met eenvoudige voorbeelden zal gegeven worden zodat de ouder de jonge renner gericht kan coachen.

2 Trainend groeien groeiend trainen

Frederik Broché, trainer topsportschool
Training is zeer belangrijk, maar hoe bouw ik dit nu effectief op gedurende al die jaren. De zoektocht naar de ideale trainingsprikkel op het juiste moment.

Federaal Antidopingbeleid KBWB

Philippe Mariën, coördinator Antidopingcommissie KBWB
Een vernieuwd actieplan wordt opgestart om alle geledingen binnen de wielersport niet alleen te informeren, maar ook te onderwerpen aan een engagement naar een dopingvrije sport. De eerste diverse preventieacties naar jeugd, maar ook dwingende maatregelen zullen worden toegelicht.

Verkeersveiligheid

Katrijn Braeckman – Bert Gilté, Vereniging voor Veilig Verkeer
Leden van Wielerbond Vlaanderen begeven zich meer dan heel wat andere sportbeoefenaars op de openbare weg. De drukte in het verkeer neemt steeds toe. Ongevallen gebeuren, vaker dan we willen. Hoe kunnen jonge renners op een verantwoorde manier voorbereid en opgeleid worden tot veilig gedrag in het verkeer? We schetsen de plannen rond een educatief traject.

by