WaaslandMTBschool 1° samenkomst te Hamme zondag 30/09

Dag beste kids, jongeren en ouders,

Tijd om er weer in te vliegen!!

Onze eerste training gaat nu zondag door en vertrekt aan Sporthal Meulenbroek te Meulenbroekstraat 3, 9220 Hamme

De training begint om 10u en loopt tot 13u, maar we spreken al af om 9.30u zodat we jullie stuurbordjes kunnen geven en kunnen nakijken of jullie fietsen in orde zijn. Ook is er nog een korte algemene briefing en daarna vliegen we er in!

Jullie worden ingedeeld in 8 niveaugroepen van zo’n 12 tot 16 kids / jongeren en hebben twee trainers per groep. We evalueren constant of jullie wel in de juiste niveaugroep zitten en sturen door waar nodig. Aan de inschrijving verneem je meteen ook in welke groep je begint.

Halverwege de training kunnen jullie genieten van onze gekende lekkere bevoorrading, zodat jullie boordevol energie deel twee van de training kunnen aanvatten. Jouw trainers maken dan al een eerste balans op en sturen kids / jongeren door naar een andere groep, indien dat nodig is.

Over jullie ouders moeten jullie je geen zorgen maken. Die kunnen onder begeleiding een tocht rijden (beurtenkaarten voor jouw mama of papa zijn te koop bij Steven aan 25€ ), of ze komen helpen aan de bevoorrading, of ze drinken een glaasje (water?) in de cafetaria. Na de training staan ze te springen om jullie fietsen te poetsen… Opgelet ouders: jullie dienen zelf reparatiespullen, zoals een binnenbandje, mee te nemen!

We kunnen dit seizoen begeleide tochten voor de ouders aanbieden in 4 groepen van maximaal 20 deelnemers per groep:

– Groep groen: Erwin zal zorgen voor een rustige tocht voor de genieters onder de ouders. Ook beginnende bikers worden hier opgevangen. Er is aandacht voor de juiste basistechnieken.

– Groep blauw: Luc en Koen rijden een behoorlijk tempo en laten de technische stukken zeker niet links liggen. Er staat een rit van zo’n 35 km op hun programma.

– Groep rood: Geert en Jan gaan resoluut voor zoveel mogelijk technische paden. Er wordt regelmatig op elkaar gewacht, maar toch heb je al een behoorlijke dosis MTB-ervaring nodig.

– Groep zwart: Stefaan (afwezig tijdens de eerste training, maar daarna steeds present) en Tom begeleiden ouders die over een goede conditie en techniek beschikken.

Achteraf kunnen jullie douchen in de sporthal en kan je nog iets drinken in de cafetaria. Dat doen wij ook. Laten jullie het aan de trainers weten of het een leuke training was? Wij zijn allemaal vrijwilligers, dus doen we het voor een smile op jullie gezichten 🙂 Ook als er iets niet goed liep, willen we dat graag weten!

Wat moeten jullie nu allemaal meenemen om die eerste training te overleven?

– Een mountainbike in technisch goede staat: Kijk vooral de remmen, versnellingen en staat van de banden nog even na (bandendruk tussen de 1.2 en 1.5 bar, niet meer!!)

– Een correct afgestelde fietshelm

– Een rugzak met een regenvestje, een binnenband in de juiste wielmaat, een mueslireep of peperkoek en een bidon met water of sportdrank.

– fietskledij en handschoenen die aangepast zijn aan de weersomstandigheden

– Jouw goede humeur 🙂

Tot zondag allemaal!

Het WaaslandMTBschool-team

PS.: Voor degenen die nog wensen mee te gaan op ons weekend met de WaaslandMTBschool: het wordt tijd om jullie inschrijving door te geven. Zeker voor gezinnen die een aparte kamer willen, is het stilaan dringend, want kleine kamers zijn maar beperkt aanwezig.

Posted in Opleiding and tagged , , , , , , , by with Comments.