WaaslandMTBschool 1° samenkomst te Hamme

logo 10 jaar_(zonder trainer)         Dag beste kids, jongeren en ouders,

Wij kunnen echt niet langer meer wachten om onze fiets vanonder het stof te halen en aan de 10e jaargang van onze WaaslandMTBschool te beginnen! Hopelijk hebben jullie er ook zo’n zin in 🙂

Onze eerste training gaat nu zondag door en vertrekt aan :

Sporthal Meulenbroek te Meulenbroekstraat 3, 9220 Hamme

De training begint om 10u en loopt tot 13u, maar we spreken al af om 9.30u zodat we jullie stuurbordjes kunnen geven en kunnen nakijken of jullie fietsen in orde zijn. Ook is er nog een korte algemene briefing en daarna vliegen we er in!

Jullie worden ingedeeld in 8 niveaugroepen van zo’n 10 tot 14 kids / jongeren en hebben twee trainers per groep. We evalueren constant of jullie wel in de juiste niveaugroep zitten en sturen door waar nodig. Aan de inschrijving verneem je meteen ook in welke groep je begint.

Halverwege de training kunnen jullie genieten van onze gekende lekkere bevoorrading, zodat jullie boordevol energie deel twee van de training kunnen aanvatten. Jouw trainers maken dan al een eerste balans op en sturen kids / jongeren naar een andere groep indien dat nodig is.

Over jullie ouders moeten jullie je geen zorgen maken. Die kunnen onder begeleiding een tocht rijden (beurtenkaarten voor jouw mama of papa zijn te koop bij Steven aan 20€ ), of ze komen helpen aan de bevoorrading, of ze drinken een glaasje (water?) in de cafetaria. Na de training staan ze te springen om jullie fiets te poetsen…

We kunnen dit seizoen begeleide tochten voor de ouders aanbieden in 4 groepen:

– Erwin zorgt voor rustige tocht voor de genieters onder de ouders. Ook beginnende bikers worden hier opgevangen. Er is ook aandacht voor de juiste basistechnieken.

– Geert en Luc gaan resoluut voor de technische paden en rijden al iets meer door.

– Yannick en Robby gaan voor een degelijk tempo en zoeken de technische zones op.

– Stefaan begeleidt ouders die over een goede conditie en techniek beschikken.

Achteraf kunnen jullie douchen in de sporthal en kan je nog iets drinken in de cafetaria. Dat doen wij ook. Laten jullie het aan de trainers weten of het een leuke training was? Wij zijn allemaal vrijwilligers, dus doen we het voor een smile op jullie gezichten 🙂 Ook als er iets niet goed liep, willen we dat graag weten!

Wat moeten jullie nu allemaal meenemen om die eerste training te overleven?

– Een mountainbike in technisch goede staat: Kijk vooral de remmen, versnellingen en staat van de banden nog even na (bandendruk tussen de 1.2 en 1.5 bar, niet meer!!)

– Een correct afgestelde fietshelm

– Een rugzak met een regenvestje, een binnenband in de juiste wielmaat, een mueslireep of peperkoek en een bidon met water of sportdrank.

– fietskledij en handschoenen

Tot zondag allemaal!

Het WaaslandMTBschool-team

PS.: Voor degenen die nog wensen mee te gaan op ons weekend met de WaaslandMTBschool: het wordt tijd om jullie inschrijving door te geven. Zeker voor gezinnen die een aparte kamer willen, is het stilaan dringend, want kleine kamers zijn maar beperkt aanwezig.
logo waasland splash-01

In opdracht van :

Vzw Young bikers      WaaslandMTBschool,

Ernest Claeslaan 11, 9111 Belsele

KBO.0500.509.013

Posted in Opleiding and tagged , , , , , , , , by with Comments.