WaaslandMTBschool 2° samenkomst te Boom in De Schorre

logo 10 jaar_(zonder trainer)        Dag beste kids, jongeren en ouders,

Het nieuwe seizoen van onze WaaslandMTBschool is bezig en dat zullen jullie geweten hebben! Na een erg succesvolle eerste trainingsdag vorige week in Hamme, waar jullie kennis konden maken met jullie trainers en konden laten zien wat jullie allemaal al kunnen, trekken we zondag naar Boom.

In de Schorre, gekend van het Tomorrowland Festival, maar daarnaast vooral een prachtige MTB-spot, vinden we een ideaal trainingsparcours terug voor alle groepen! In de twee kleiputten lopen namelijk heel wat paadjes die speciaal aangelegd zijn voor mountainbikes. Er loopt ook een vaste route, waarbij alle extreme passages duidelijk aangegeven zijn en voorzien van chicken ways. De meeste tracks zijn smal en bochtig, dus kunnen we werken aan onze bochtentechniek. Maar je hebt ook hellende stukken en leuke afdalingen en voor de sterkste bikers zijn er drops, rockgardens en jumps. Voor ieder wat wils dus!

Mogen we aan de kids en jongeren vragen om de raadgevingen en opbouw van hun trainers perfect op te volgen? Er zijn heel wat erg technische passages en we willen valpartijen absoluut tot een minimum beperken. Pas als je een bepaalde techniek perfect beheerst, kan je met goedkeuring en hulp van de trainer de iets moeilijkere variant proberen.

De training start zoals gewoonlijk stipt om 10 uur  ( dus zorg dat je dan fietsklaar bij je trainer staat ) en eindigt om 13 uur.

Samenkomst aan het Recreatiedomein De Schorre, Schommellei 1 te Boom.

Er zijn douches voorzien en de cafetaria zou er open zijn.

!!!!!     Mogen we jullie er even op attent maken dat we verwachten dat iedereen een binnenbandje mee heeft in de juiste wielmaat?     !!!!!

Hierbij ook wat meer info aangaande de strandrace in de Panne op 20 november.

Aan de start van de KIDS strandrace zijn enkel kinderen tussen 10 en 14 jaar toegelaten. Er is jammer genoeg geen wedstrijd voor kinderen onder de 10 jaar. Oudere kinderen moeten starten bij de volwassenen. Voor de Kids van 10 tot 14 jaar is er geen licentie nodig, bij de volwassenen wel.

Wil je dit eens meedoen? Stuur ons dan een mailtje terug met alle nodige gegevens (voornaam, naam, geboortedatum) en wij verzorgen jouw inschrijving. Je krijgt van ons na inschrijving nog een mailtje met alle nodige informatie. Uiteraard zijn wij ter plaatse aanwezig om jullie wegwijs te maken in het strandracen.

Tot zondag!

Het WMTBschool-team

PS.: Voor degenen die nog wensen mee te gaan op ons weekend met de WaaslandMTBschool: het wordt tijd om jullie inschrijving door te geven. Zeker voor gezinnen die een aparte kamer willen, is het stilaan dringend.

logo waasland splash-01

In opdracht van :

Vzw Young bikers      WaaslandMTBschool,

Ernest Claeslaan 11, 9111 Belsele

KBO.0500.509.013

Posted in Opleiding and tagged , , , , , , , , , , by with Comments.