WaaslandMTBschool @ de wedstrijden

logo 10 jaar_(zonder trainer)

Dag beste kids en jongeren,

De opleiding van onze WaaslandMTBschool is achter de rug, misschien wil je dan wel eens testen wat je kan in een wedstrijdje?

Wel, dat kan! We gaan immers op 10 wedstrijden aanwezig zijn. Trainer Jeffrey trekt hier de kar, vangt jullie op en zorgt er voor dat jullie in optimale omstandigheden kunnen leren hoe je zo’n wedstrijdje aanpakt.

Onze kalender ziet er als volgt uit:

– 05/03 Flanders kids series Dessel

– 25/03 Flanders kids series Pepingen

– 01/04 Flanders kids series Kleine Brogel

– 13/05 MTB-initiatie @ BeMC La Roche (o.l.v. Kris en Wouter Hertsens), ook voor niet-leden

– 21/05 Enduro: initiatie + wedstrijdje @ Ottignies, enkel voor onze leden

– 04/06 Kids Challenge La Reid

– 24/06 Flanders kids series Moerbeke

– 01/07 Flanders kids series Paal

– 12/08 Flanders kids series Oudenaarde

– 02/09 Flanders kids series Langdorp

– 09/09 Flanders kids series Eksel

– 23/09 BMX-initiatie @ Gent, enkel voor eigen leden

– 30/09 Flanders kids series Ravels

Wil je deelnemen? Dan zijn er voor de Flanders kids series twee opties.

1. Je wil eens kijken wat dat juist is –> je laat ons weten dat je komt. Ter plaatse schrijf je in voor de Dikkebandenrace. Je hebt geen vergunning nodig.

Je kan aan alle wedstrijdjes van de Dikkebandenrace deelnemen. Er is wel geen tijdsregistratie en deze wedstrijdjes zijn dan ook minder prestatiegericht.

1. Je bent van plan om meerdere wedstrijdjes te rijden –> je vraagt via de site van Wielerbondvlaanderen een vergunning aan en kan dan aan alle wedstrijden op de kalender in jouw leeftijdscategorie deelnemen, ook als wij er niet zijn. Je moet geen opleiding meer volgen, want onze trainingen tellen daar al voor. Wel moet je nog langs een erkende keuringsarts met jouw vergunningsaanvraag (zie link hieronder)

Naast de wedstrijdjes van de Flanders kids series gaan we ook aanwezig zijn op de Waalse Kids Challenge in La Reid, waar de dag erna een prachtige marathon (voor de papa’s en mama’s?) georganiseerd wordt. Ideaal om er een weekendje van te maken!

Meer info over het reglement dikke bandenrace + reglement kids MTB race categorie vergunninghouders:

Voor wie wil meerijden bij de categorie van de vergunninghouders -> link met info voor het aanvragen van een vergunning: (+/- 90 euro)

Na inschrijving zal je van de wielerbond een mail ontvangen met meer info en info betreffende het medisch onderzoek bij een erkende sportartswww.sportkeuring.be )

Wie meerijdt met de categorie van de vergunninghouders zal een chip (tijdsregistratie) moeten huren of aankopen (zie link onderaan voor meer info)

huur Chip = 10 euro per wedstrijd

aankoop chip = 36 euro 1 jaar; 53 euro 2 jaar en 99,99 euro vr 5 jaar

info chip: https://mijnwbv.dewielerbond.be/Home/MijnMTBChip

Op vraag van de organisator van de BeMC, een driedaagse in La Roche, gaan we zaterdag na de aankomst een initiatie voorzien, aangevuld met een mooie tocht in de streek. Ideaal om je vriendje / vriendinnetje eens mee te nemen dat al zo lang eens mee wil gaan biken.

We willen jullie zeker niet alleen kennis laten maken met Cross Country-wedstrijden en dus organiseren we ook zelf een enduro-initiatie met wedstrijdje in Ottignies en staat er ook een BMX-initiatie in Gent geprogrammeerd. We hebben ook plannen om een trial-initiatie en wedstrijdje te organiseren, maar daarover later meer.

Laat ons zeker weten of jullie interesse hebben en vuur jullie vragen maar af!

Tot op de tracks!!

logo waasland splash-01

www.waaslandmtbschool.be

waaslandMTBschool@telenet.be

Posted in Geen categorie and tagged , , , , by with Comments.