Het verhaal:

Via een winterprogramma met een tiental activiteiten willen wij jongeren vanaf 8 jaar aanzetten om hun eerste stappen in onze favoriete sport te zetten. We leren hen de kneepjes van het vak aan en bereiden hen voor op het mountainbikeweekend in de Ardennen dat we ook in ons programma organiseren.

Naast een goede techniek, die van schakelen en remmen over het nemen van afdalingen en onmogelijke hellingen tot het afleggen van trailparcours gaat, leggen we ook de klemtoon op andere zaken. Veiligheid is daar een eerste van. We maken de kids bewust van de gevaren tijdens het mountainbiken en leren hen zichzelf inschatten. We zorgen ook voor een veilige leeromgeving door hen bij te staan als onze kids weeral eens hun grenzen aan het verleggen zijn tijdens een moeilijke afdaling.

Daarnaast staan we regelmatig stil bij de juiste kledij, gezonde voeding en een aangepaste verzorging. Goede gewoonten leer je ‘t best zo snel mogelijk aan!

We werken bewust met meerdere niveaugroepen, zodat klein en minder klein, jong en al wat ouder, onervaren en ervaren allemaal aan hun trekken komen.

Tijdens onze activiteiten onstaat een erg hecht groepsgevoel. Niet alleen onder de kids, maar ook bij de ouders. Toch handig als je mensen leert kennen die dezelfde interesse met elkaar delen? Ook kan je afspreken met andere deelnemers om deel te nemen aan andere kids-activiteiten of zelfs samen naar wedstrijdjes te gaan.

Ga ook eens langs bij ons forum, zodat afspreken en elkaar informeren toch wat gemakkelijker zal gaan.

Tot op één van onze activiteiten!

Het WaaslandMTBschool team

De WaaslandMTBschool is een onderdeel van VZW The Bike Hub