Dag bikers, dag beste ouders,

We zijn hard bezig met de voorbereidingen voor een nieuw WaaslandMTBschool-seizoen! Onze doelstelling blijft om kwalitatieve en leuke trainingen te geven, om aan kids en jongeren onze passie voor het mountainbiken door te geven. Door de huidige pandemie dienen we ons evenwel anders te organiseren. 

We voorzien 10 trainingen binnen en buiten het Waasland. Of ons weekend in Spa ook door zal gaan, dat weten we nog niet. Maar het ziet er alvast niet goed uit… We bekijken of een verschuiving naar de Krokusvakantie mogelijk is, in de hoop dat tegen die tijd de Corona-pandemie beter onder controle is. We communiceren de data van onze 10 trainingen van zodra we kunnen. 

Om kwalitatieve trainingen te kunnen waarborgen, stellen we per niveaugroep een verantwoordelijke trainer aan. Die kent de doelstellingen en de locaties en plant de trainingen, zodat alle deelnemers de doelstellingen kunnen halen en dus op een leuke manier keigoede bikers worden. We willen ook duidelijk afbakenen wat we aanbieden: bij ons kan je terecht om een heel goede allround biker te worden. Je hebt echt genoeg aan een hardtail, een endurofiets is helemaal niet nodig. We behouden de opsplitsing van de hoogste niveaugroep ook, zodat we een allround XC-groep én een allround endurogroep krijgen, afhankelijk van de interesse en specialisatie van de jongere.  

Hieronder staan de huidige Corona-richtlijnen van Sport Vlaanderen. 

Sporten in georganiseerd verband is toegelaten:

  • met contact
  • in een groep van maximum 50 personen,
  • als er steeds een meerderjarige verantwoordelijke aanwezig is,
  • als je je handen voor en na wast en het gemeenschappelijk sportmateriaal voor en na het sporten schoonmaakt,
  • als je de veiligheidsprotocollen volgt

 Als deze regels zo blijven, willen we ons als volgt organiseren:

– We hebben 8 niveaugroepen bij de kids, met telkens 10 tot 15 deelnemers. We maken 3 bubbels van maximum 50, door 2 of 3 niveaugroepen op dezelfde startlocatie te laten afspreken. De andere 2 niveaugroepen hebben hun eigen startlocatie.

Als ouder zet je je kind af op de juiste startlocatie en je rijdt meteen door. Heb je nog een deelnemend kind in een andere bubbel, dan zet je die ook af op zijn / haar startlocatie.

– De verschillende startlocaties zullen parkings zijn die nooit ver van elkaar af zullen liggen (bvb parkings A, B en C in De Schorre zijn de drie startlocaties voor die training).

– Tijdens de trainingen blijven de deelnemers in hun niveaugroep. Contact met de andere niveaugroepen wordt vermeden.

– We organiseren ook de bevoorrading anders: de 3 bubbels krijgen aparte momenten om naar de bevoorrading te gaan. Daar schuiven ze met hun niveaugroep achter elkaar aan. Ze kunnen er hun eigen bidon aanvullen en kunnen een apart verpakt koekje of stuk fruit nemen. Meteen nadien gaan ze terug naar de plek waar hun fietsen liggen, zodat de volgende niveaugroep aan kan schuiven.

– We willen ook graag voor de fietsende ouders hun momentje organiseren. We gaan proberen om een 4e bubbel te maken en dus een vierde startlocatie creëren. Omdat we enkel per 50 mogen fietsen in georganiseerd verband, dienen de fietsende ouders wel lid te worden van onze WaaslandMTBschool. Ze vullen het document “Fietsende ouder” in op onze website en schrijven 25€ over op onze rekening.

– Aangezien we geen infoavond kunnen organiseren, is er ook geen mogelijkheid tot het passen van de kledij. Iedereen krijgt een setje kledij bij de inschrijving, maar je kan vrijblijvend ook extra kledij bestellen. Huidige leden kennen de maatvoering van onze leverancier G-Skin (NIET onze vorige leverancier, Nodrugs) en kunnen dus correct inschatten welke maten te bestellen. We proberen nog een maattabel van G-Skin op onze website te plaatsen. Opgelet, zorg dat je de juiste maat besteld, want dit is op eigen verantwoordelijkheid).

Daarom hebben we op onze website speciaal een winkelpagina aangemaakt waarop je uw extra kledij kunt bestellen.

Het pakket voorzien in het lidgeld wordt aangeduid op de inschrijfpagina.

Tweedehands kledij, fietsen die te klein zijn geworden,… mag je altijd op onze Facebook-pagina plaatsen. Zorg dat deze spullen in goede staat zijn en vraag een correct bedrag. 

– We mogen geen kleedkamers voorzien op onze trainingen, dus kan je niet douchen of omkleden.

Wat als we toch niet kunnen organiseren?

Stel dat de huidige regels nog verstrengen, dan dienen we te herbekijken of we onze trainingen nog kunnen organiseren. Uiteraard gaan we er alles aan doen, maar als het niet meer mag of niet meer mogelijk is, dan betalen we een deel van het inschrijvingsgeld terug: Inschrijvingsgeld – onze reeds gemaakte kosten (reeds bestelde kledij, aanmaak gepersonaliseerde nummerborden, aankoop materiaal en bevoorrading,…).

Onze huidige leden krijgen weer de kans om voorin te schrijven. Hieronder staat wat je daar voor moet doen. 

Daarnaast gaan we enkel kids inschrijven voor Groen 1, onze instapgroep. Hebben jullie toevallig nog een 6 – 8-jarige broer of zus rond lopen, die graag een echte biker wil worden, dan kunnen jullie die ook al inschrijven.

De prijs voor onze opleiding komt op110  waarvoor je naast 10 kwalitatieve trainingen, een kledij-set, verzekering en op elke training de nu reeds legendarisch lekkere bevoorrading (evenwel in aangepaste vorm) terug kan vinden! Daar komt nog eens enorm veel bike-plezier bij, natuurlijk!

Wat te doen:

1.  Vul het document op onze website (waaslandMTBschool.be/aanvraag-lidmaatschap) volledig in.

2. Schrijf 110 € per deelnemer (25€ per fietsende ouder) over op het rekeningnummer : Iban : BE25 7512 0568 3082

    –  Op naam van : VZW The Bike Hub

    –  Met vermelding van de naam van de ingeschrevene + inschrijving 2020-2021“ ( let wel betaling per lid uitvoeren en gevraagde vermelding gebruiken )

Je inschrijving is pas definitief na ontvangst van het correcte bedrag. We voorzien 100 plaatsen voor deelnemende kids en jongeren en 50 fietsende ouders in onze school.

Opgepast: je voert één overschrijving uit per deelnemer. Schrijf je met jou gezin twee kinderen en één ouder in, dan voer je drie verschillende overschrijvingen uit.

De voorinschrijvingen voor huidige leden lopen tot 23 augustus.

Van 24 augustus tot 6 september stellen we de inschrijvingen open voor nieuwe leden, maar alleen voor kids van 6 tot 8 jaar die starten in onze instapgroep Groen 1.

Er komt dit jaar jammer genoeg geen infoavond. We communiceren al het nodige via mail. Kledij passen zal jammer genoeg ook niet mogelijk zijn.

In opdracht van :

Vzw The Bike Hub        WaaslandMTBschool,

Alice Nahonlaan 5, 9120 Melsele

0840.990.988