Dag beste kids, jongeren en ouders,

Eindelijk vliegen we er weer in!!

Onze eerste training gaat nu zondag door en vertrekt aan Sporthal Meulenbroek te Meulenbroekstraat 3, 9220 Hamme

De training begint zoals steeds om 10u en loopt tot 13u, maar we spreken al af om 9.45u zodat we jullie stuurbordjes kunnen geven en kunnen nakijken of jullie fietsen in orde zijn.

De kids en jongeren worden ingedeeld in 9 niveaugroepen van zo’n 10 tot 15 kids / jongeren en hebben twee trainers per groep. We evalueren constant of jullie wel in de juiste niveaugroep zitten en sturen door waar nodig. Je kan in het document in de bijlage ineens ontdekken in welke niveaugroep je zit.

Een kwartier voor het begin van de training ga je naar de trainers van jouw niveaugroep. Je kan jouw niveaugroep vinden doordat trainers het bord van hun niveaugroep omhoog houden. Je meldt je daar aan, krijgt jouw stuurbord en laat even je fiets checken.

Halverwege de training kunnen jullie genieten van onze gekende lekkere bevoorrading, zodat jullie boordevol energie deel twee van de training kunnen aanvatten. Jouw trainers maken dan al een eerste balans op en sturen kids / jongeren door naar een andere groep, indien dat nodig is.

Over jullie ouders moeten jullie je geen zorgen maken. Die kunnen onder begeleiding van onze ervaren gidsen een tocht rijden. Deelname-helmstickers voor jouw mama of papa zijn te koop bij Steven aan 30€ . Zijn jouw ouders niet zo’n fietsers, dan kunnen ze gerust een handje toe komen steken aan de bevoorrading, of ze drinken een glaasje (water?) in de cafetaria. Na de training staan ze te springen om jullie fietsen te poetsen… Opgelet, fietsende ouders: jullie dienen zelf reparatiespullen, zoals een binnenbandje, mee te nemen!

We kunnen dit seizoen begeleide tochten voor de ouders aanbieden in 4 groepen van maximaal 20 deelnemers per groep :

– Groep groen: Erwin zal zorgen voor een rustige tocht voor de genieters onder de ouders. Ook beginnende bikers worden hier opgevangen. Er is aandacht voor de juiste basistechnieken.

– Groep blauw: Jan en Koen rijden een behoorlijk tempo en laten de technische stukken zeker niet links liggen. Er staat een rit van zo’n 35 km op hun programma.

– Groep rood: Geert gaat resoluut voor zoveel mogelijk technische paden. Er wordt regelmatig op elkaar gewacht, maar toch heb je al een behoorlijke dosis MTB-ervaring nodig.

– Groep zwart: Stefaan  begeleid ouders die over een goede conditie en techniek beschikken.

Achteraf kunnen jullie douchen in de sporthal en kan je eventueel nog iets drinken in de cafetaria. Laten jullie het aan de trainers weten of het een leuke training was? Wij zijn allemaal vrijwilligers, dus doen we het voor een smile op jullie gezichten 🙂 Ook als er iets niet goed liep, willen we dat graag weten!

Wat moeten zowel de fietsende kids als hun ouders nu allemaal meenemen om die eerste training te overleven?

– Een mountainbike in technisch goede staat: Kijk vooral de remmen, versnellingen en staat van de banden nog even na (bandendruk tussen de 1.2 en 1.5 bar, niet meer!!)

– Een correct afgestelde fietshelm

– Een rugzak met een regenvestje, een binnenband in de juiste wielmaat, een mueslireep of peperkoek en een bidon met water of sportdrank.

– fietskledij en handschoenen die aangepast zijn aan de weersomstandigheden

– Jouw goede humeur 🙂

Hebben jullie nu (of verder in het jaar) nog vragen, dan kunnen jullie hiervoor terecht bij volgende mensen:

Administratieve vragen (over jouw inschrijving of betaling, over het weekend, over terugbetaling mutualiteit,…): Steven@waaslandmtbschool.be

– Vragen over de training (aangaande trainers, niveaugroepen, veiligheid,…): kris@waaslandmtbschool.be

– Vragen over de oudergroepen, bevoorrading, fietstechnische vragen,…: geert@waaslandmtbschool.be

Tot zondag allemaal!

Het WaaslandMTBschool-team

PS.: Voor degenen die nog wensen mee te gaan op ons weekend met de WaaslandMTBschool: het wordt tijd om jullie inschrijving door te geven. Zeker voor gezinnen die een aparte kamer willen, is het stilaan dringend, want kleine kamers zijn maar beperkt aanwezig.

waaslandMTBschool

namens