Dag beste leden en ouders,

De kop is er af, onze eerste training zit er op en we zijn blij dat bijna alles goed verlopen is! Uiteraard kijken we al meteen verder naar de volgende training, want we kunnen bijna niet wachten om jullie nog meer uit te dagen en jullie niveau nog verder omhoog te stuwen! Zondag staat er een training in Herentals gepland. Gelukkig is de ondergrond door de zandpartijen regenbestendig en is er heel wat ruimte voor ons om er te trainen.

We hebben ook werk gemaakt om de leden die de eerste training nog niet in de juiste niveaugroep zaten, door te schuiven naar hun definitieve groep. Het is voor iedereen eens zo leuk als alle groepsleden wat aan elkaar gewaagd zijn en het komt jullie niveau én het plezier zeker ten goede. De aangepaste groepslijsten kunnen jullie als bijlage terugvinden!

Mogen we nog eens extra aandacht vragen aan het toepassen van alle Corona-regels? We merkten dat de meeste leden en hun ouders dat écht wel deden, waarvoor dank. Toch was er bij sommigen de drang om toch contact te zoeken met leden uit andere groepen. We leggen nog even deze regel uit: Je blijft tot 5 minuten voor je training in of aan je auto. Onze trainers zullen de borden met de niveaugroepen 5 minuten voor de start van de training omhooghouden. Als dat gebeurt, ga je meteen naar jouw groep

We merkten ook dat sommige bikes écht wel een beurt bij de fietsenmaker verdienen. Sommige kids konden met moeite remmen of schakelen, andere fietsen hadden dringend nood aan nieuwe banden. Zorgen jullie er allemaal voor dat jouw fiets in technisch goede staat is? Het verhoogt het plezier en de veiligheid van jouw training.

Meenemen:

• Mountainbike in goede staat
  • Helm
  • Bidon (anders kan je niet bijvullen aan de bevoorrading)
  • Kledij aangepast aan het weer: extra regenvest (in rugzak) bij wisselvallig weer, buff, windstopper en extra warme handschoenen bij koud weer.
  • Reserve-binnenbandje, bij voorkeur in rugzak (of vastgemaakt aan fiets).
  • Mondmasker (verplicht vanaf 12 jaar)

Regels aangepaste werking vanwege de gezondheidscrisis:

• Onze training loopt van 10u tot 13u. Probeer stipt op tijd te komen.
  • Als je om 9.45u aankomt aan ons afspreekpunt (parking) ben je mooi op tijd.

Om 9.50u ga je naar je groep. De trainers staan per niveaugroep opgesteld aan de achterkant van de parking

• . Jouw trainer houdt het bord van jouw niveaugroep omhoog, zodat je weet waar je juist moet zijn. Je ontsmet je handen en meldt je aan, waarna je je stuurbordje krijgt en dat aan je stuur laat vastmaken. De groepsindeling van al onze leden zit als bijlage bij deze mail. Zorg dat je weet in welke groep je zit!!
  • Vermijd voor, tijdens en na de training contact met kids / jongeren van een andere niveaugroep. Jouw niveaugroep is jouw sportbubbel!
  • Ga thuis naar de WC. We kunnen niet garanderen dat jullie ter plaatse naar de WC kunnen gaan, wegens de dikwijls strenge regels van de accommodaties.
  • Ook de bevoorrading organiseren we anders. Je legt met de andere leden van jouw groep je fiets aan de kant en je wacht aan de kegel tot de vorige groep weg is. Pas dan wandelen jullie achter elkaar door de bevoorrading, neemt een apart verpakt koekje, vult je bidon bij, om dan terug naar je fiets te gaan en je koekje op te eten.
  • Is de training gedaan, dan ga je van zodra dat je de toestemming van jouw trainer hebt gekregen, naar jouw auto.
  • Probeer steeds om voldoende afstand te houden van jouw trainers en mede-bikers. Draag een mondmasker als je de afstand niet kan bewaren.
  • Tot slot willen we iedereen vragen om NIET deel te nemen of niet naar onze trainingen af te zakken als je je ziek voelt (koorts, droge hoest, vermoeidheid, kortademigheid, …) en steeds de nodige voorzorgsmaatregelen te nemen (mondmaskers op drukke plaatsen, voldoende handen wassen, geen dichte contacten buiten jouw niveaugroep, …).

We rekenen er op dat iedereen de regels kent en ze ook toepast.

Onze tweede training gaat nu zondag door en vertrekt aan het Sport Vlaanderen centrum in Herentals, Vorselaarsebaan 60 (er is een ruime parking aan de linkerkant, helemaal achteraan deze weg en tegenover de ijspiste en de sporthal).

Tot zondag allemaal!!

Baert Steven